Välkommen till ett klassiskt julbord med gröna inslag

På Ulriksdals Värdshus har vi en lång tradition av att fira jul och vårt julbord har vi dukat upp ända sedan 1800-talet. Samla vänner, familj eller kollegor och kom i julstämning hos oss.

Vackert beläget i Ulriksdals Slottspark
På denna sagolika plats, omgiven av skog och natur, avnjuter ni ett klassiskt julbord med närodlade råvaror från vår egen köksträdgård. Här befinner ni er i en varm, hemtrevlig och historisk miljö med vackra Edsviken utanför fönstret.

Skörden från vår köksträdgård på julbordet
Vi lägger stort fokus vid våra råvaror och värnar om det gedigna hantverk som hör julmaten till. Redan tidigt under hösten påbörjar vi förberedelserna inför jul och tar tillvara på skörden från vår köksträdgård som vi syltar och lägger in. Vi låter våra egna örter och viltplockade skott smaksätta allt från julsnapsen till korven som vi stoppar själva. Vi rullar köttbullar, blandar mumma och kokar glögg. För att inte tala om sillen – vi kryddar och lägger in vår egen sill och varje år tillkommer några oväntade smaker till den klassiska repertoaren. Förra året serverade vi hela 14 sorters sill och fler vegetariska alternativ än någonsin!

Sju klassiska serveringar
Traditionsenligt följer vi de sju julserveringarna med totalt 80 anrättningar. Det bjuds på sill och strömming, flertalet varianter på kall och rökt fisk, över 15 grönsaksanrättningar och ett tjugotal presentationer av kallskuret. Till det avnjuter ni sedan småvarmt där det finns en mängd olika val. Avslutningsvis dukas det upp ett trettiotal godsaker på dessertbordet, och missa för all del inte våra fina svenska ostar.

Upplev julen i Ulriksdals historiska slottsparksmiljö och känn barndomens magi på nytt – ett generöst julbord med klassikerna du älskar och närodlade smaker från vår egen köksträdgård!

Årets julbordmeny är här – se menyn här!

 

Vanliga frågor

1. Har julbordet anpassats relaterat till COVID-19? Vilka förändringar har gjorts i år?

Våra gäster och vår personals hälsa är alltid av högsta prioritet. Under rådande omständigheter upprätthåller och förstärker vi våra redan högt ställda krav på hygien och hälsa. Vi har utökat antalet gånger som våra lokaler städas och rengör relevanta ytor i restaurangen så ofta som möjligt. Vi tillhandahåller även handdesinfektionsmedel, handspritsservetter och plasthandskar till gäster i syfte att minska risken för smittspridning. Som ett led i anpassningarna av julbordet har vi färre sittplatser i lokalen för att glesa ut mellan sällskapen. Vi håller oss till 1-metersregeln i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Vi har även utökat antalet sittningstider för att kunna sprida ut våra gäster under hela dagen i syfte att undvika trängsel. För att undvika köbildning kommer vår personal hjälpa till och meddela sittande gäster när det är möjligt att gå och förse sig med mat från vårt julbord. Vid entréerna och toaletterna har vi även märkt ut köplatser för att våra gäster ska kunna hålla behörigt avstånd till varandra. Vi ber alla gäster att ta ansvar och respektera de regler som gäller.

2. Vad ska jag göra om jag känner tecken på sjukdom innan mitt besök? Har jag rätt att avboka min plats?

Vi ber alla våra gäster som har symptom och/eller tecken på sjukdom att inte besöka restaurangen. För att avboka ber vi er att ringa oss på 08- 85 08 15 eller maila julbord@ulriksdalsvardshus.se. Avbokning måste ske i god tid innan besöket, det räcker inte att ditt sällskap meddelar detta på plats. Vi debiterar efter antalet bokade gäster i sällskapet. Avbokning kan endast ske för den individen som är sjuk, inte för hela sällskapet, utanför våra vanliga avbokningsregler. Observera att avbokningsreglerna kan komma att skilja sig beroende på storlek på sällskap – vänligen läs din bokningsbekräftelse noggrant.

3. Vi är några i sällskapet som är i riskgrupp och vill ha avstånd till de andra i vårt sällskap, är det möjligt?

Vill man hålla avstånd inom ett sällskap rekommenderar vi att man bokar och betalar för tomma platser och på så sätt kan hålla avstånd inom sitt eget bord.

4. Kan vi få sitta i ett eget rum?

Placeringen av sällskap styrs av antalet gäster i bokningen. Vi placerar endast sällskap i egna rum som fyller antalet stolar i det aktuella rummet. Är ni färre personer än antalet plaster i rummet kan ni boka och betala för tomma stolar. Vänligen kontakta oss på julbord@ulriksdalsvardshus.se för mer information om denna typ av bokning.

5. Hur har ni tillgänglighetsanpassat era lokaler?

Vi har en WC på nedervåningen som är tillgänglighetsanpassad och vi har även en hiss för de gäster som inte har möjlighet att gå i trappor. Vi har ett begränsat antal platser för rullstolar och ber dig som gäst att höra av dig till oss för att höra om dessa plaster är tillgängliga vid bokningstillfället.

6. Kan jag välja om mitt sällskap ska sitta uppe eller nere?

Tyvärr inte. Ert sällskap blir placerat beroende på tillgänglighet, sällskapets storlek och tid för besöket.

7. Vad kostar julbordet för barn?

Gratis upp till barnstol. Upp till 9 år: 175kr. 10-15 år: 375kr. 16 år och upp: fullt pris

8. Kan man äta julbord hos er om man är vegetarian eller vegan?

Vi erbjuder gott om gröna alternativ på vårt julbord, men har inte några veganska substitut. Eftersom att utbudet inte är lika stort för dig som är vegan eller vegetarian erbjuder vi ett billigare pris – vegetarianer och veganer får 30% respektive 40% rabatt på julbordet.

9. Har ni garderob?

Ja, vi har en kostnadsfri garderob som i år kommer ligga inne på värdshuset. Observera att vi inte har något entrétält i år.

10. Har ni parkering?

Vi har ingen egen parkering men det finns en betalparkering för besökare alldeles intill.

11. Jag vill boka julbord på julafton men ser inte det online, hur gör jag?

Julafton är fullbokad i år, men du kan alltid skriva upp dig på väntelistan. Även om vi skulle rekommendera att ni försöker boka annan dag.

12. Kommer det finnas tomte i år?

Vi kommer tyvärr inte ha en jultomte på plats som tidigare år eftersom att vi vill undvika trängsel.

13. Får man ha med sig hund?

Nej, det är tyvärr inte tillåtet att ta med sig hund till vårt julbord.

14. Har ni en bar?

Nej, i år kommer vi inte ha ett entrétält med bar utan det är endast bordsservering som gäller.

15. Kommer ni att servera Julbordet som buffé?

Ja, vi kommer servera vårt fullständiga julbord på buffé men med viss anpassning av rummet från tidigare år. Vi kommer reglera antalet personer i bufférummet och be gäster gå tillbaka till sitt bord om det är kö. Vi kommer också uppmana alla gäster att gå färre gånger till buffén. Vi kommer byta serveringsbestick ofta, all personal kommer använda plasthandskar och vi kommer erbjuda både handsprit och plasthandskar till våra gäster. Bestick kommer i år finnas vid bordet och inte vid buffén för att minska antalet kontaktytor.

16. Är det något jag behöver veta inför mitt besök?

Vi kommer inte ha entrétält i år utan endast erbjuda tak för de gäster som väntar in sitt sällskap. Vi placerar endast fulltaliga sällskap vid angiven tid. Är man tidig kan man vänta utomhus under tak men vi ber alla gäster kommer så nära inpå sin bokade tid som möjligt. För sällskap färre än 22 personer placerar vi endast sällskapet när alla gäster är på plats och vid angiven tid.

17. Jag är i riskgrupp, finns det en bättre dag och tid att besöka er?

Det är alltid som mest folk i lokalen under torsdag-söndag så vill du besöka oss under lite lugnare former rekommenderar vi att komma tidigare på veckan och även under dagtid.

18. Kan vi betala med faktura?

Vi fakturerar endast företag och där överenskommelse skett vid bokningstillfället (senast 7 dagar innan besöket). Vid fakturabetalningar tillkommer en avgift på 90 kr och vi tillämpar 10 dagars betalningsvillkor. Vi fakturerar ej privatpersoner eller utländska företag. Önskar ert företag faktura kontakta oss via mail till info@ulriksdalsvardshus.se med fullständiga fakturauppgifter.

19. Med tanke på de senaste restriktionerna om max 8 personer per bord, kan man ändå boka bord för större sällskap?

Ja, om man bokar för fler än 8 personer på vårat julbord kommer man att placeras på olika bord om max 8 personer vardera, självklart intill varandra men med säkert avstånd.

Vi följer myndigheternas rekommendationer och anpassar löpande vår verksamhet utifrån eventuella uppdateringar och förändringar. Vi reserverar oss för uppdaterade regler och rekommendationer som kan påverka din bokning.

ULRIKSADAL_VINTER_0514_MEDIUM
Redigerad-03211

2
4

teskedsorden_og

Du bidrar till ett samhälle för alla!

När du äter julbord på Ulriksdals Värdshus går 2 kr till Teskedsorden. Med kultur och berättelser lär vi barn och unga att motverka rasism och annan intolerans – för att tillsammans skapa ett samhälle för alla.

Hitta till oss

Hitta till oss

Kollektivtrafik

T-bana till Bergshamra + buss 503 eller pendeltåg till Ulriksdals Station + buss 503. Tidtabeller finns på sl.se

Parkering

Goda parkeringsmöjligheter finns.

Cykla hit

Ta cykeln från Norrtull, cykla via universitetet till Bergshamra och sen längs med Björnstigen till Ulriksdals Värdshus, tar mindre än 30 minuter. Visa cykelkarta

Båtbrygga

Ulriksdals Värdshus pontonbrygga i Edsviken ligger 300 m från värdshuset.

Kontakta oss

Telefon 08-85 08 15E-post info@ulriksdalsvardshus.se