Välkommen till ett klassiskt julbord med gröna inslag

På Ulriksdals Värdshus har vi en lång tradition av att fira jul och vårt julbord har vi dukat upp ända sedan 1800-talet. Samla vänner, familj eller kollegor och kom i julstämning hos oss.

Vackert beläget i Ulriksdals Slottspark
På denna sagolika plats, omgiven av skog och natur, avnjuter ni ett klassiskt julbord med närodlade råvaror från vår egen köksträdgård. Här befinner ni er i en varm, hemtrevlig och historisk miljö med vackra Edsviken utanför fönstret.

Skörden från vår köksträdgård på julbordet
Vi lägger stort fokus vid våra råvaror och värnar om det gedigna hantverk som hör julmaten till. Redan tidigt under hösten påbörjar vi förberedelserna inför jul och tar tillvara på skörden från vår köksträdgård som vi syltar och lägger in. Vi låter våra egna örter och viltplockade skott smaksätta allt från julsnapsen till korven som vi stoppar själva. Vi blandar mumma och kokar glögg. För att inte tala om sillen – vi kryddar och lägger in vår egen sill och varje år tillkommer några oväntade smaker till den klassiska repertoaren. Förra året serverade vi hela 14 sorters sill och fler vegetariska alternativ än någonsin!

Sju klassiska serveringar
Traditionsenligt följer vi de sju julserveringarna. Det bjuds på sill och strömming, flertalet varianter på kall och rökt fisk,  grönsaksanrättningar och kallskuret. Till det avnjuter ni sedan småvarmt där det finns en mängd olika val. Avslutningsvis dukas det upp ett trettiotal godsaker på dessertbordet, och missa för all del inte våra fina svenska ostar.

Stora sällskap
Vi älskar stora sällskap! Hos oss finns flera privata rum och lokaler som rymmer upp till 80 personer. Är ni ett sällskap större än 22 personer? vänligen skicka skicka en bokningsförfrågan till info@ulriksdalsvardshus.se eller ring oss på 08-85 08 15

Upplev julen i Ulriksdals historiska slottsparksmiljö och känn barndomens magi på nytt – ett generöst julbord med klassikerna du älskar och närodlade smaker från vår egen köksträdgård!

Information med anledning av COVID-19

Samtliga restauranger inom Svenska Brasserier-koncernen, inklusive Ulriksdals Värdshus & Emmer, följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer. Restaurangen har öppet och vi anpassar löpande vår verksamhet utifrån de direktiv som ges.

• Vi säkerställer att gäster placeras med lämpligt avstånd mellan varje sällskap och följer Folkhälsomyndighetens föreskrift om att endast bordsservering på restauranger är tillåtet från och med den 23 december 2021. Detta innebär att vi enbart välkomnar sittande gäster i våra matsalar och barer.

• Det finns i dagsläget ingen övre gräns beträffande antalet personer som får tillhöra samma sällskap.

• Det är fortsatt tillåtet att hämta mat från en buffé och i dagsläget finns inga restriktioner som begränsar detta.

VANLIGA FRÅGOR

1. Vad ska jag göra om jag känner tecken på sjukdom innan mitt besök? Har jag rätt att avboka min plats?

Vi ber alla våra gäster som har symptom och/eller tecken på sjukdom att inte besöka restaurangen. För att avboka ber vi er att ringa oss på 08- 85 08 15 eller maila julbord@ulriksdalsvardshus.se. Avbokning måste ske i god tid innan besöket, det räcker inte att ditt sällskap meddelar detta på plats. Vi debiterar efter antalet bokade gäster i sällskapet. Avbokning kan endast ske för den individen som är sjuk, inte för hela sällskapet, utanför våra vanliga avbokningsregler. Observera att avbokningsreglerna kan komma att skilja sig beroende på storlek på sällskap – vänligen läs din bokningsbekräftelse noggrant.

2. Kan vi få sitta i ett eget rum?

Placeringen av sällskap styrs av antalet gäster i bokningen. Vi placerar endast sällskap i egna rum som fyller antalet stolar i det aktuella rummet. Är ni färre personer än antalet plaster i rummet kan ni boka och betala för tomma stolar. Vänligen kontakta oss på julbord@ulriksdalsvardshus.se för mer information om denna typ av bokning.


3. Hur har ni tillgänglighetsanpassat era lokaler?

Vi har en WC på nedervåningen som är tillgänglighetsanpassad och vi har även en hiss för de gäster som inte har möjlighet att gå i trappor. Vi har ett begränsat antal platser för rullstolar och ber dig som gäst att höra av dig till oss för att höra om dessa plaster är tillgängliga vid bokningstillfället.

4. Kan jag välja om mitt sällskap ska sitta uppe eller nere?

Tyvärr inte. Ert sällskap blir placerat beroende på tillgänglighet, sällskapets storlek och tid för besöket.

5. Vad kostar julbordet för barn?

Gratis upp till barnstol. Upp till 3 år: gratis. 4-12 år: 275kr. 13 år och upp: fullt pris

6. Kan man äta julbord hos er om man är vegetarian eller vegan?

Vi erbjuder gott om gröna alternativ på vårt julbord, men har inte några veganska substitut. Eftersom att utbudet inte är lika stort för dig som är vegan eller vegetarian erbjuder vi ett billigare pris – vegetarianer och veganer får 30% respektive 40% rabatt på julbordet.


7. Har ni garderob?

Ja, vi har en kostnadsfri garderob som i år kommer ligga inne på värdshuset. Observera att vi inte har något entrétält i år.

8. Har ni parkering?

Vi har ingen egen parkering men det finns en betalparkering för besökare alldeles intill.

9. Jag vill boka julbord på julafton men ser inte det online, hur gör jag?

Det finns fortfarande enstaka tider kvar under julafton, skulle det vara fullt under så ställ dig på väntelistan eller så rekommenderar vi er att besöka oss en annan dag. 


10. Får man ha med sig hund?

Nej, det är tyvärr inte tillåtet att ta med sig hund till vårt julbord.

11. Har ni en bar?

Nej, i år kommer vi inte ha en bar. Däremot kommer du kunna beställa från vår drinkmeny, vinlista och övriga alkoholfria alternativ vid bordet.

12. Kommer ni att servera Julbordet som buffé?

Ja, vi kommer servera vårt f ullständiga julbord på buffé som vi alltid har gjort.

13. Är det något jag behöver veta inför mitt besök?

Vi kommer inte ha entrétält i år utan endast erbjuda tak för de gäster som väntar in sitt sällskap. Vi placerar endast fulltaliga sällskap vid angiven tid. Är man tidig kan man vänta utomhus under tak men vi ber alla gäster kommer så nära inpå sin bokade tid som möjligt. För sällskap färre än 22 personer placerar vi endast sällskapet när alla gäster är på plats och vid angiven tid.

14. Kan vi betala med faktura?

Vi fakturerar endast företag och där överenskommelse skett vid bokningstillfället (senast 7 dagar innan besöket). Vid fakturabetalningar tillkommer en avgift på 90 kr och vi tillämpar 10 dagars betalningsvillkor. Vi fakturerar ej privatpersoner eller utländska företag. Önskar ert företag faktura kontakta oss via mail till info@ulriksdalsvardshus.se med fullständiga fakturauppgifter.

15. Har ni en väntelista för fullbokade datum och tider och hur skriver man i sådant fall upp sig på den?

För att skriva upp sig på vår väntelista går man till bokningsläget via ”boka bord”. Här väljer du som vanligt antal personer samt vilket datum som du önskar besöka vårt julbord. Om de är fullbokat på ditt önskade datum och tid kommer det till höger om klockslaget stå ” Fullbokat lägg till i väntelista?”. Klicka då där för att sedan välja vilka klockslag på det valda datumet som du önskar ställa dig på väntelistan. Fyll sedan i dina fullständiga kontaktuppgifter så hör vi av oss så snart vi har något ledigt som stämmer överens med din bokningsförfrågan.

16. Har ni möjlighet att ta emot stora sällskap på årets julbord? Hur gör man en bokning?

Ja, vi älskar stora sällskap! Hos oss finns dessutom flera privata rum och lokaler som rymmer upp till 80 personer. För sällskap upp till 22 personer kan man enkelt och smidigt boka in sig på egen hand via vårt vanliga bokningsläge som du hittar genom att klicka ”boka bord”. För sällskap över 22 personer skickar ni en bokningsförfrågan till info@ulriksdalsvardshus.se eller ring oss på 08-85 08 15, så ser vi till att hjälpa er på bästa sätt.

17. Hur länge har vi vårt bord?

Oavsett vilken tid ni bokar har ni ert bord i 2,5h.

ULRIKSADAL_VINTER_0514_MEDIUM
Redigerad-03211

2
4

Hitta till oss

Hitta till oss

Kollektivtrafik

T-bana till Bergshamra + buss 503 eller pendeltåg till Ulriksdals Station + buss 503. Tidtabeller finns på sl.se

Parkering

Goda parkeringsmöjligheter finns.

Cykla hit

Ta cykeln från Norrtull, cykla via universitetet till Bergshamra och sen längs med Björnstigen till Ulriksdals Värdshus, tar mindre än 30 minuter. Visa cykelkarta

Båtbrygga

Ulriksdals Värdshus pontonbrygga i Edsviken ligger 300 m från värdshuset.

Kontakta oss

Telefon 08-85 08 15E-post info@ulriksdalsvardshus.se