Välkommen till ett klassiskt julbord med gröna inslag

På Ulriksdals Värdshus har vi en lång tradition av att fira jul och vårt julbord har vi dukat upp ända sedan 1800-talet. Samla vänner, familj eller kollegor och kom i julstämning hos oss.

Vackert beläget i Ulriksdals Slottspark
På denna sagolika plats, omgiven av skog och natur, avnjuter ni ett klassiskt julbord med närodlade råvaror från vår egen köksträdgård. Här befinner ni er i en varm, hemtrevlig och historisk miljö med vackra Edsviken utanför fönstret.

Skörden från vår köksträdgård på julbordet
Vi lägger stort fokus vid våra råvaror och värnar om det gedigna hantverk som hör julmaten till. Redan tidigt under hösten påbörjar vi förberedelserna inför jul och tar tillvara på skörden från vår köksträdgård som vi syltar och lägger in. Vi låter våra egna örter och viltplockade skott smaksätta allt från julsnapsen till korven som vi stoppar själva. Vi rullar köttbullar, blandar mumma och kokar glögg. För att inte tala om sillen – vi kryddar och lägger in vår egen sill och varje år tillkommer några oväntade smaker till den klassiska repertoaren. Förra året serverade vi hela 14 sorters sill och fler vegetariska alternativ än någonsin!

Sju klassiska serveringar
Traditionsenligt följer vi de sju julserveringarna med totalt 80 anrättningar. Det bjuds på sill och strömming, flertalet varianter på kall och rökt fisk, över 15 grönsaksanrättningar och ett tjugotal presentationer av kallskuret. Till det avnjuter ni sedan småvarmt där det finns en mängd olika val. Avslutningsvis dukas det upp ett trettiotal godsaker på dessertbordet, och missa för all del inte våra fina svenska ostar.

Upplev julen i Ulriksdals historiska slottsparksmiljö och känn barndomens magi på nytt – ett generöst julbord med klassikerna du älskar och närodlade smaker från vår egen köksträdgård!

ULRIKSADAL_VINTER_0514_MEDIUM
Redigerad-03211

2
4

Vi följer myndigheternas rekommendationer och anpassar löpande vår verksamhet utifrån eventuella uppdateringar och förändringar. Vi reserverar oss för uppdaterade regler och rekommendationer som kan påverka din bokning.

Vanliga frågor

1. Har julbordet anpassats relaterat till COVID-19? Vilka förändringar har gjorts i år?

Våra gäster och vår personals hälsa är alltid av högsta prioritet. Under rådande omständigheter upprätthåller och förstärker vi våra redan högt ställda krav på hygien och hälsa. Vi har utökat antalet gånger som våra lokaler städas och rengör relevanta ytor i restaurangen så ofta som möjligt. Vi tillhandahåller även handdesinfektionsmedel, handspritsservetter och plasthandskar till gäster i syfte att minska risken för smittspridning. Som ett led i anpassningarna av julbordet har vi färre sittplatser i lokalen för att glesa ut mellan sällskapen. Vi håller oss till 1-metersregeln i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Vi har även utökat antalet sittningstider för att kunna sprida ut våra gäster under hela dagen i syfte att undvika trängsel. För att undvika köbildning kommer vår personal hjälpa till och meddela sittande gäster när det är möjligt att gå och förse sig med mat från vårt julbord. Vid entréerna och toaletterna har vi även märkt ut köplatser för att våra gäster ska kunna hålla behörigt avstånd till varandra. Vi ber alla gäster att ta ansvar och respektera de regler som gäller.

2. Vad ska jag göra om jag känner tecken på sjukdom innan mitt besök? Har jag rätt att avboka min plats?

Vi ber alla våra gäster som har symptom och/eller tecken på sjukdom att inte besöka restaurangen. För att avboka ber vi er att ringa oss på 08- 85 08 15 eller maila julbord@ulriksdalsvardshus.se. Avbokning måste ske i god tid innan besöket, det räcker inte att ditt sällskap meddelar detta på plats. Vi debiterar efter antalet bokade gäster i sällskapet. Observera att avbokningsreglerna kan komma att skilja sig beroende på storlek på sällskap – vänligen läs din bokningsbekräftelse noggrant.

3. Vi är några i sällskapet som är i riskgrupp och vill ha avstånd till de andra i vårt sällskap, är det möjligt?

Vill man hålla avstånd inom ett sällskap rekommenderar vi att man bokar och betalar för tomma platser och på så sätt kan hålla avstånd inom sitt eget bord.

4. Kan vi få sitta i ett eget rum?

Placeringen av sällskap styrs av antalet gäster i bokningen. Vi placerar endast sällskap i egna rum som fyller antalet stolar i det aktuella rummet. Är ni färre personer än antalet plaster i rummet kan ni boka och betala för tomma stolar. Vänligen kontakta oss på julbord@ulriksdalsvardshus.se för mer information om denna typ av bokning.

5. Hur har ni tillgänglighetsanpassat era lokaler?

Vi har en WC på nedervåningen som är tillgänglighetsanpassad och vi har även en hiss för de gäster som inte har möjlighet att gå i trappor. Vi har ett begränsat antal platser för rullstolar och ber dig som gäst att höra av dig till oss för att höra om dessa plaster är tillgängliga vid bokningstillfället.

6. Kan jag välja om mitt sällskap ska sitta uppe eller nere?

Tyvärr inte. Ert sällskap blir placerat beroende på tillgänglighet, sällskapets storlek och tid för besöket.

7. Vad kostar julbordet för barn?

Gratis upp till barnstol. Upp till 9 år: 175kr. 10-15 år: 375kr. 16 år och upp: fullt pris

8. Kan man äta julbord hos er om man är vegetarian eller vegan?

Vi erbjuder gott om gröna alternativ på vårt julbord, men har inte några veganska substitut. Eftersom att utbudet inte är lika stort för dig som är vegan eller vegetarian erbjuder vi ett billigare pris – vegetarianer och veganer får 30% respektive 40% rabatt på julbordet.

9. Har ni garderob?

Ja, vi har en kostnadsfri garderob.

10. Har ni parkering?

Vi har ingen egen parkering men det finns en betalparkering för besökare alldeles intill.

11. Jag vill boka julbord på julafton men ser inte det online, hur gör jag?

Julafton är nästan fullbokat så maila oss på julbord@ulriksdalsvardshus.se så ser vi vad vi kan göra.

12. Kommer det finnas tomte i år?

Vi kommer tyvärr inte ha en jultomte på plats som tidigare år eftersom att vi vill undvika trängsel.

13. Får man ha med sig hund?

Nej, det är tyvärr inte tillåtet att ta med sig hund till vårt julbord.

Hitta till oss

Hitta till oss

Kollektivtrafik

T-bana till Bergshamra + buss 503 eller pendeltåg till Ulriksdals Station + buss 503. Tidtabeller finns på sl.se

Parkering

Goda parkeringsmöjligheter finns.

Cykla hit

Ta cykeln från Norrtull, cykla via universitetet till Bergshamra och sen längs med Björnstigen till Ulriksdals Värdshus, tar mindre än 30 minuter. Visa cykelkarta

Båtbrygga

Ulriksdals Värdshus pontonbrygga i Edsviken ligger 300 m från värdshuset.

Kontakta oss

Telefon 08-85 08 15E-post info@ulriksdalsvardshus.se