Salvor för hösthänder, gör din egen!

Kom och lär dig göra din egna naturliga örtsalva på material hämtade från vår odling och omgivning. Vi kommer att gå igenom grunderna och sedan göra en egen salva du får ta med dig hem!

Tillsammans med örtterapeut Alice Edwall bjuder vi in till en workshop där du kommer att lära dig att göra naturliga örtsalvor på material hämtade från vår odling och omgivning.

Vi kommer att börja med en teoretiskt del om systematisk hälsa och huden som organ.  Alice kommer också prata om olika sorts oljor och vilka växter som lämpar sig till salvor. Sedan går vi tillsammans ut och plockar de växter man kan använda för att därefter göra den praktiska delen då vi gör salvor tillsammans. Självklart får man sedan ta med sig sin alldeles egna salva hem!

Alice Edwall är en praktiserande örtterapeut specialiserad i västlig örtmedicin. Hennes arbete är rotat i allas rätt till vård, social rättvisa, skadereduktion, ekologisk hållbarhet och trauma informerad vård. Hon har arbetserfarenhet som assistent på traditionell kinesisk medicinsk klinik i Köpenhamn och är utbildad örtterapeut på Blue Otter School of Herbal Medicine av Karyn Sanders och Sarah Holmes i Kalifornien, USA. Alice arbetar också som trädgårdsmästare och har en kandidat examen i humanekologi från Lunds Universitet.

 

salva

Information

Datum: 17 oktober
Tid: 13.00-16.00
Max antal deltagare: 15
Pris: 520 kr per person (då ingår kaffe/te, mineralvatten och din egen salva du får med dig hem)
Plats: Glasväxthuset i trädgården på Ulriksdals Värdshus
Övrigt: Vi kommer att vara utomhus och i ett växthus så kläder efter väder

Kursen är inte återbetalningsbar efter genomförd bokning. Har ni symptom så ber vi er att stanna hemma och att försöka hitta en ersättare till er bokade plats.

Med anledning av COVID-19 ber vi alla som har planerade besök på Ulriksdals Värdshus att stanna hemma vid symptom och att alla våra gäster håller avstånd till varandra och vår personal. För mer information om COVID-19 och ert besök på Ulriksdals Värdshus klicka här.