Örter för barn: skoj om örter i säsong

Den 3 oktober bjuder vi in barn till vår odling, vi vill väcka nyfikenheten för naturen hos barn (och förälder). Den här lördagen kommer vi tillsammans med Alice Edwall (örtterapeut och trädgårdsmästare) göra några olika aktiviteter där vi plockar, pysslar och leker med växtmaterial från vår omgivning. Den här workshopen är för barn i åldern ca 7-11 med en förälder. Vi kommer att vara utomhus mestadels och därför är det viktigt att klä sig efter väder.

Alice Edwall är en praktiserande klinisk örtterapeut specialiserad i västlig örtmedicin. Hennes arbete är rotat i allas rätt till vård, social rättvisa, skadereduktion, ekologisk hållbarhet och trauma informerad vård. Hon har arbetserfarenhet som assistent på traditionell kinesisk medicinsk klinik i Köpenhamn, Danmark och är utbildad örtterapeut på Blue Otter School of Herbal Medicine av Karyn Sanders och Sarah Holmes i Kalifornien, USA.

Alice arbetar också som trädgårdsmästare och har en kandidat examen i humanekologi från Lunds Universitet.

När hon inte håller workshops erbjuder hon holistisk örtterapi, där fokus ligger på klientens emotionella, fysiska och mentala hälsa och varje individs förutsättningar att skapa hälsosamma förändringar.

barn

Information

Antal: max 10 barn
Plats: Ulriksdals Värdshus, samling vid kiosken
Datum: 3 oktober 2020
Tid:
kl 10.30-12.30
Pris: 450 kr/barn (en vuxen får medfölja per betalande barn)
Övrigt: Vi är utomhus så klä er efter väder, vid dåligt väder håller vi till i lilla växthuset på Ulriksdals Värdshus
Kall dryck, kaffe/te till vuxen och kaka till alla ingår i priset.

Kursen är inte återbetalningsbar efter genomförd bokning. Men har ni symptom så ber vi er att stanna hemma och att försöka hitta en ersättare till er bokade plats.

Med anledning av COVID-19 ber vi alla som har planerade besök på Ulriksdals Värdshus att stanna hemma vid symptom och att alla våra gäster håller avstånd till varandra och vår personal. För mer information om COVID-19 och ert besök på Ulriksdals Värdshus klicka här.