OM ULRIKSDAL

På Ulriksdals Värdshus skapar vi framtidens restaurangupplevelse i samklang med djur och natur. På våren klipper vi fåren och på sommaren har vi fullt med bröllop. Hösten inleds med att safta, sylta och pickla skörden från den ljuva sommaren. Vi avslutar året med att krydda sillen med egna grödor från köksträdgården. Här möter det kulturhistoriska arvet framtidens matlagning och drömmen om ett slutet kretslopp.

Ulriksdals Värdshus är vackert beläget vid Edsviken i närheten av Ulriksdals slott. Sommartid är slottet öppet för allmänheten och där kan du bland annat besöka kung Gustav VI Adolfs och drottning Louises berömda vardagsrum med möbler av Carl Malmsten. Under årens lopp har värdshuset genomgått flera ombyggnader. Det senaste tillskottet, ”Drottning Silvias Paviljong”, invigdes den 15 maj 1987 av Hennes Majestät Drottningen. Väl värt ett besök är också Confidencen, Sveriges äldsta slottsteater.

Ulriksdals köksträdgård

Till vår stora glädje har vi återigen börjat odla i vår köksträdgård. Här odlar våra trädgårdsmästare grönsaker, blommor och bin. Skörden tar våra kockar hand om och det mesta hamnar på våra gästers tallrikar. En del av allt det goda går även till våra systerkrogar; Sturehof, Stockholms Matmarknad, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Luzette.

Kom gärna förbi köksträdgården när du är i krokarna, vi berättar gärna mer om allt vi kan. Läs mer om köksträdgården.

Hitta till oss

Hitta till oss

Kollektivtrafik

T-bana till Bergshamra + buss 503 eller pendeltåg till Ulriksdals Station + buss 503. Tidtabeller finns på sl.se

Parkering

Goda parkeringsmöjligheter finns.

Cykla hit

Ta cykeln från Norrtull, cykla via universitetet till Bergshamra och sen längs med Björnstigen till Ulriksdals Värdshus, tar mindre än 30 minuter. Visa cykelkarta

Båtbrygga

Ulriksdals Värdshus pontonbrygga i Edsviken ligger 300 m från värdshuset.

Kontakta oss

Telefon 08-85 08 15E-post info@ulriksdalsvardshus.se