Gör ditt eget örtte: smak och blandningar

Kom och lär dig göra ditt egna naturliga örtte på material hämtade från vår odling. Vi kommer att testa olika smaksättare och sen gör du din alldeles egna teblandning som du sedan kan ta hem och njuta av i höstmörkret.

Tillsammans med örtterapeut Alice Edwall bjuder vi in till en workshop där du kommer att lära dig att göra örtte på material hämtade från vår odling.

Vi kommer att börja med en teoretiskt del om historia och kultur runt te,  Alice kommer också berätta om olika smaker och vilka växter som lämpar sig till te och hur de bäst förvaras. Vi kommer att prata om de olika sätten att göra te på, om det är kall eller varm infusion, sjudning, kokning eller långkokning. Alla kommer även att få blindtesta örter för att identifiera olika smaker, självklart tar vi också en örtpromenad i odlingen och omgivningen.  I slutet på dagen tar du med dig din alldeles egna teblandning hem.

Alice Edwall är en praktiserande örtterapeut specialiserad i västlig örtmedicin. Hennes arbete är rotat i allas rätt till vård, social rättvisa, skadereduktion, ekologisk hållbarhet och trauma informerad vård. Hon har arbetserfarenhet som assistent på traditionell kinesisk medicinsk klinik i Köpenhamn och är utbildad örtterapeut på Blue Otter School of Herbal Medicine av Karyn Sanders och Sarah Holmes i Kalifornien, USA. Alice arbetar också som trädgårdsmästare och har en kandidat examen i humanekologi från Lunds Universitet.

IMG_0833

Information

Datum: 10 oktober
Tid: 14.00-16.00
Max antal deltagare: 15
Pris: 450 kr per person (då ingår teprovning, mineralvatten samt att du tar med dig din egen teblandning hem)
Plats: Glasväxthuset i trädgården på Ulriksdals Värdshus
Övrigt: Vi kommer att vara utomhus och i ett växthus så kläder efter väder

Kursen är inte återbetalningsbar efter genomförd bokning. Men har ni symptom så ber vi er att stanna hemma och att försöka hitta en ersättare till er bokade plats.

Med anledning av COVID-19 ber vi alla som har planerade besök på Ulriksdals Värdshus att stanna hemma vid symptom och att alla våra gäster håller avstånd till varandra och vår personal. För mer information om COVID-19 och ert besök på Ulriksdals Värdshus klicka här.