Viltvandring & skogsbad med Lisen Sundgren

Följ med på guidad viltvandring eller skogsbad med Lisen Sundgren, expert på örter och vilda växter. Vi vandrar i den vidunderligt vackra bokskogen som omger Ulriksdals Värdshus och avnjuter en vällagad grön lunch från värdshuset. Kläder efter väder.

Mer om viltvandring
Vilda växter, och det många kallar ogräs, är fantastisk mat! I skog och på äng, vid strandkant och diken döljer sig delikatesser för den som tar sig tiden att leta. Man behöver inte vara en framstående kock för att ta vara på vad som växer runt knuten, det här är råvaror som alla kan använda. Det krävs bara att lära sig att identifiera dem, skilja ätligt från oätligt, veta vad som är i säsong samt när, var och hur man plockar.

Mer om skogsbad
Skogsbad eller shinrin yoku som det också kallas kommer från Japan där man upplevde att befolkning var för stressad och tog därför med dessa ut i naturen. Det handlar om att känna in skogen med alla sina sinnen och sakta ner. Förutom förbättrat immunförsvar får också personer som vistas i skogen sänkt blodtryck, lägre stressnivåer och minskad ångest.

 

DATUM & TIDER VILTVANDRING

– Viltvandring, 8 september –
Viltvandring: 11.30-13.00
Lunch: 13.00-14.00
Kostnad 395kr, inkl vegetarisk lunch, kaffe, mineralvatten

BOKA VILTVANDRING

 

DATUM & TIDER SKOGSBAD

– Skogsbad förmiddag, 15 september –
Skogsbad: 10.30-12.45
Lunch: 13.00-14.00
Pris 395kr, inkl vegetarisk lunch, kaffe, mineralvatten

– Skogsbad eftermiddag, 15 september –
Lunch: 13.00-14.00
Skogsbad: 14.00-16.15
Pris 395kr, inkl vegetarisk lunch, kaffe, mineralvatten

BOKA SKOGSBAD