Vår Meny

Menyn utgår från och inspireras av vår egen köksträdgård och våra samarbetsgårdar. Allt eftersom säsongen skiftar efter årstiderna byts även rätterna ut på menyn. Det ska vara gott, hållbart och inspirerande.

Ulriksdals sommarmeny

Tisdag-Lördag 11:30 – 22:00

Söndag 11:30 – 21:00

Lunchmeny under sommaren

Boka bord

Snacks

Färskost med råa grönsaker

45 kr

Ostron - kålrabbi - grädde

55 kr

Att börja med

Lättgravad gös med tomat, basilika, kålrabbi och torkade lökblommor

185 kr

Råbiff med sotad gurka, picklad gurka, majonnäs, kryddig tomat och friterad lök

185 kr

Bakade och råa primörbetor med flädervinägrett, färskost från Järna, picklade svarta vinbär, rödbetsblast och blommor från trädgården

175 kr

Varmrätter

Flankstek - Broccoli - Libbsticka - Tomat

285 kr

Torsk - Zucchini - Spritärtor - Mandel

315 kr

Lamm - Vitlök - Jordärtskocka - Färsk lök

325 kr

Gös - Blomkål - Fänkål - Jalapeño

275 kr

Alla rätter går också att få med endast grönsaker

225 kr

Avsluta med

Inkokt rabarber med mjölksorbet, kardemummagranité och sablé med olivolja

135 kr

Blåbär med tageteglass, mascarpone och rostade hasselnötter

135 kr

Wrångebäcksost med rabarbermarmelad och honungsknäcke

120 kr

Örtsorbet

55 kr

bildtest1

Sommarens skördemeny

Under sommaren serverar vi vår skördemeny tisdag-söndag, lunch såväl som middag. Skördemenyn serveras ”family style” och ert bord blir fullt av det bästa vad säsongen har att erbjuda från våra samarbetsgårdar samt vår egen odling. Vi dukar upp hela bordet med små grönsaksrätter samt det protein du själv väljer. Kött, fisk eller vegetariskt. Avslutar gör du naturligtvis med dessert!

445 kr per person (priset gäller till och med 18 augusti)
95 kr för barn

Tisdag-Lördag 11.30-22.00
Söndag 11.30-21.00

Välj varmrätt / Choose Main Course

 

Kycklinglårfilé med stekjus
Leg of chicken with vinegar juice

Smörstekt makrill med kaprisvinaigrette
Butter fried mackerel with caper vinaigrette

Friterad svensk stekost
Fried Swedish cheese

Grönsaksrätter / Set of Vegetable side dishes

 

Bondböna • Zucchini • Sallad • Färskpotatis • Färsklök • Blomkål • Betor • Kålrabbi • Dill • Tomat

 

Broad bean, zucchini, green salad, new potatoes, spring onion, cauliflower, beets, kohl rabi, dill, tomato

Säsongens Dessert / Dessert of the season

 

Sockerkaka med krusbärskompott, kardemummaglass, lättvispad grädde och havrecrumble

 

Sponge cake with gooseberry compote, cardamom ice cream, whipped cream and oat crumble


Dryckesmeny

Vår sommelier har valt ut dryck som går i linje med värdshusets skiftande meny och omsorg för vår omgivning. I dryckesmenyn finns ett urval av vårt sortiment. Kontakta oss för hela vinlistan.

Vår dryckesmeny

Julbord

Ingen jul utan julbord på Ulriksdals Värdshus. Vi dukar upp ett av Sveriges bästa julbord med något för alla.

Läs mer om julbordet på vår julbordssida

Firande

I 150 år har värdshuset stått värd för fest och firande, och så än idag. Låt våra kunniga medarbetare skräddarsy en lösning just för er.

Läs mer om fest och firande på Ulriksdal

Bröllop

Vackra omgivningar, romantisk miljö och underbar meny lockar över 60 par att ha sin bröllopsfest hos oss varje år.

Läs mer om bröllop på Ulriksdal

Konferens

Byt kontoret mot vackra landskap och fågelkvitter får för en dag. Vi har en mängd olika mötesrum beroende på tillfälle.

Läs mer om våra konferensmöjligheter