Vår Meny

Menyn utgår från och inspireras av vår egen köksträdgård och våra samarbetsgårdar. Allt eftersom säsongen skiftar efter årstiderna byts även rätterna ut på menyn. Det ska vara gott, hållbart och inspirerande.

Julbord

 

Mellan den 21 november – 25 december serverar vi endast vår dignande julbord med gröna inslag!

 


À la Carte


Snacks

Råa grönsaker med bondbönskräm

45 kr

Ostron - kålrabbi - grädde

55 kr

Att börja med

Lättgravad gös med tomat, basilika, kålrabbi och torkade lökblommor

185 kr

Råbiff av rådjur med picklad svamp, Karl-Johan emulsion, rostade mandlar och Almnäs Tegel

185 kr

Bakade och råa primörbetor med flädervinägrett, ricotta, picklade svarta vinbär, rödbetsblast och blommor från trädgården

175 kr

Varmrätter

Rådjur - Svamp - Kål - Tranbär

325 kr

Röding - Pumpa - Gulbeta - Blodgrape

275 kr

Kyckling - Rotselleri - Mandel - Himmelsraften

285 kr

Torsk - Brysselkål - Ingefära - Grönkål

305 kr

Alla rätter går också att få med endast grönsaker

225 kr

Avsluta med

Bakad choklad med färskostglass, hallon och chokladkola

135 kr

Blåbärskompott med örtglass och rostade hasselnötter

115 kr

Blenda från Oviken med körsbärsmarmelad och honungsknäcke

120 kr

Kvällens sorbet

55 kr

bildtest1

Höstens skördemeny

Under hösten serverar vi vår skördemeny tisdag-fredag endast på kvällen. På helgerna har vi skördemeny för både lunch och middag. Skördemenyn serveras ”family style” och ert bord blir fullt av det bästa vad säsongen har att erbjuda från våra samarbetsgårdar samt vår egen odling. Vi dukar upp hela bordet med små grönsaksrätter samt det protein du själv väljer. Kött, fisk eller vegetariskt. Avslutar gör du naturligtvis med dessert!

595 kr per person (middag)
445kr per person (helglunch med enklare protein)

195 kr för barn

Tisdag-Lördag 17.00-22.00
Söndag 11.30-21.00

Välj varmrätt / Choose Main Course

 

Stekt vildandbröst med skysås
Pan fried wild duck with gravy

Karamelliserad torsk med friterat torskskinn och brynt smör
Caramelized cod with deep fried cod skin and browned butter

Rödbets- och svartvinbärsglacerad rödbeta
Beet and black durrant glazed beetroot

Grönsaksrätter / Set of Vegetable side dishes

 

Pumpa • Grönkål • Rotselleri • Brysselkål • Svartkål • Zucchini • Fänkål • Gulbeta • Salladskål

 

Pumpkin , Green kale, Celeriac, Brussels sprouts, Black kale, Zucchini, Fennel, Yellow beet, Cabbage

Säsongens Dessert / Dessert of the season

 

Sockerkaka, äppelkompott, kardemummaglass, lättvispad grädde och havrecrumble

 

Sponge cake with apple compote, cardamom ice cream, whipped cream and oat crumble


Dryckesmeny

Vår sommelier har valt ut dryck som går i linje med värdshusets skiftande meny och omsorg för vår omgivning. I dryckesmenyn finns ett urval av vårt sortiment. Kontakta oss för hela vinlistan.

Vår dryckesmeny

Julbord

Ingen jul utan julbord på Ulriksdals Värdshus. Vi dukar upp ett av Sveriges bästa julbord med något för alla.

Läs mer om julbordet på vår julbordssida

Firande

I 150 år har värdshuset stått värd för fest och firande, och så än idag. Låt våra kunniga medarbetare skräddarsy en lösning just för er.

Läs mer om fest och firande på Ulriksdal

Bröllop

Vackra omgivningar, romantisk miljö och underbar meny lockar över 60 par att ha sin bröllopsfest hos oss varje år.

Läs mer om bröllop på Ulriksdal

Konferens

Byt kontoret mot vackra landskap och fågelkvitter får för en dag. Vi har en mängd olika mötesrum beroende på tillfälle.

Läs mer om våra konferensmöjligheter