Meny

 hus_1000_714
 Pumpa
 smörgåsbord_2_webb

 

ULRIKSDALS LUNCH v.46 (klicka här)

Tisdag – Fredag 11:30-15:00
Lördag 11:30-17:00
Söndag hela dagen 12:00-20:00

 

ULRIKSDALS MIDDAG

Tisdag – Fredag 17:00 till kl 21:00
Lördag 17:00 till kl 21:00

 

ATT BÖRJA MED

 Ostron med tomatjus, sellerigrantié och chili
Oyster with tomato jus, frozen celery and chili
65 kr
Krispig gös med savojkål, syrad grädde och koriander
Crispy pike perch with Savoy cabbage, sour creme and coriander
9
5 kr
Falafel på svenska baljväxter med Karl Johansvampmajonäs och tryffel
Falafel of leguminous plant with porcini mayonnaise and truffle
75kr
Tartar på Mälargös med kålrabbi, ostronemulsion, kärnmjölk och pepparrot
Tartar of pike perch with kohlrabi, oyster emulsion, buttermilk and horseradish
165kr
Råbiff på lamm med picklad pumpa, kryddiga hjortron och råhyvlad champinjon
Tartar of lamb with pickled pumpkin, spicy cloudberries and crude mushroom
180kr
Tomater från Assarssons med kräm på Vreta gulärt, rättika och mandel
Tomatoes from Assarssons with pure of yellow peas, black raddish and almonds
145kr

GRÖNSAKSRÄTTER

Betor – vinbär – getost
Beets – currants – goat cheese
135 kr

Silverlök – grädde – svamp – ramslök
Silveronion – Cream – mushroom – ramson
170kr
Rotselleri – bondbönor – forellrom
Celeriac – broad beans – trout roe
145 kr

Morötter – äpple – senapsfrön – sesam
Carrots – apple – mustardseeds – sesame
140 kr

Potatis – Kycklingskinn – dill
Potatoes – chicken skin – dill
125 kr

Lila spetskål – soja – purpurkål
Purple cabbage – soya – kale
135 kr

VÄLJ TILL..

Långbakad lammbringa / Örtstekt lammsadel från Kurseboholm
Long braised lamb brisket / Herb fried saddle of lamb
135/255 kr

Stekt ankbröst från Munka-Ljungby
Pan fried duck breast from ”Munka-Ljungby”
225 kr

Ångad sej från Skagerack med blåmusslor
Steamed fillet of saithe with blue mussels
195 kr

ATT AVSLUTA MED

Bakad choklad med honungsglass, brynt smör och blåbär
Hot chocolate cake with honey ice Cream, browned butter and blueberries
125
kr
Fänkålssorbet med rostat potatisskum, mandelkaka samt grantié på vindruvor
Fennel sorbet with roasted potatoe foam, Almond cake and frozen grapes
135 kr
Wrångebäcksost med Honung från Rosa skattladan
Wrångebäcks cheese with honey
120 kr
Säsongens sorbet
Sorbet of the season
55 kr


SKÖRDEMENY

Lördag 11:30-16:00
Söndag hela dagen 12:00-20:00

På helgluncherna serverar vi Ulriksdals skördemeny. Ett axplock av det bästa från vår trädgård samt
det våra samarbetsgårdar har att erbjuda. Vi dukar upp skördemenyn med alla rätterna på ert bord.
Alla i sällskapet väljer ett protein (kött/fisk/veg) som serveras med ett urval av varma och kalla grönsakstillbehör.

SKÖRDEMENY V.45 (klicka här) 

Varmrätt

Säsongens kött / fisk /vegetariska
Serveras med ett urval av säsongens grönsaker.

Dessert

Säsongens efterrätt

395 kr
6-12 år 95 kr