Trädgårdskiosken

Trädgårdskiosken har nu stängt för säsongen men öppnar igen till våren 2021. Vi tackar alla besökare för en fantastisk sommar!

Välkommen

Välkommen till vårt nya tillskott, trädgårdskiosken! I ett litet lusthus på framsidan av huset, och mitt i trädgården, kommer vi nu på hösten ha öppet på helgerna för enklare lunch, och fika. Sittplatser finns det gott om och dessutom rejält med avstånd då man har hela trädgården att nyttja! Är det lite ruggigt väder? Mys in dig i vårt härliga växthus!

Trädgårdsspel finns tillgängligt
Varje helg står även spelen tillgängliga för både barn och vuxna. Utmana varandra i trädgårdsyatzy, kubb eller kanske ett parti boule vid grusgången!

Rundvandring i trädgården
Under varje lördag erbjuder vi en gratis rundvandring med någon av våra trädgårdsmästare. De kommer då berätta om vår 1,5 hektar stora odlingsmark, vad vi jobbar med just nu och varför vi producerar mat så här nära city. Självklart delar våra proffsiga trädgårdsmästare gärna med sig av tips och trix som du sen kan ta med dig hem till din egen odling. Helt gratis, varje lördag 14.00 i ur och skur och för både nybörjare och proffs. Anmäl dig i kiosken!

Kurser och event
Under våren kommer vi också erbjuda kurser där man kan lära sig allt från permakultur till att meditera i skogen, även kallat skogsbad. Vi kommer hålla lite kortare kurser där man kan lära sig att göra sina egna örtteer och salvor, även för barn! Det lovas även grillkvällar signerade våra kockar, livemusik i trädgården och naturvinsprovning. Skriv gärna upp dig på Ulriksdals nyhetsbrev och håll utkik på sociala medier för uppdateringar.

Inga bordsbokningar
Vi tar inga bordsbokningar för trädgårdskiosken utan det är fri sittning där det finns gott om avstånd om man önskar, vi har flera små bord såväl som långbord. Trädgårdskiosken jobbar med självservering där man får en bricka och själv hämtar maten vid grillen.

Utbud

På helgerna erbjuder vi enklare fika och lita matigare mackor. Frysen är alltid fylld med hemgjord glass, kylen full med vin, öl, bubbel och annat gott alkoholfritt och sedan bakar vi allt från morotskaka till kakor för den som är fikasugen.

 

 

Öppettider

Trädgårdskiosken har nu stängt för säsongen men öppnar igen 2021.

kiosk