Trädgårdskiosken

Välkommen till vårt nya tillskott, trädgårdskiosken! I ett litet lusthus på framsidan av huset, och mitt i trädgården, kommer vi hela våren och sommaren ha öppet för lunch, fika och grillkvällar. Se menyn längst ned på sidan!

Välkommen

Välkommen till vårt nya tillskott, trädgårdskiosken! I ett litet lusthus på framsidan av huset, och mitt i trädgården, kommer vi hela våren och sommaren ha öppet för lunch, fika och grillkvällar. Sittplatser finns det gott om och dessutom rejält med avstånd då man har hela trädgården att nyttja! Är det lite ruggigt väder? Mys in dig i vårt härliga växthus! Gå längre ned på sidan för veckans lunchmeny och mer information om menyn och utbud.

Trädgårdsspel finns tillgängligt
Varje helg står även spelen tillgängliga för både barn och vuxna. Utmana varandra i trädgårdsyatzy, kubb eller kanske ett parti boule vid grusgången!

Rundvandring i trädgården
Under varje lördag erbjuder vi en gratis rundvandring med någon av våra trädgårdsmästare. De kommer då berätta om vår 1,5 hektar stora odlingsmark, vad vi jobbar med just nu och varför vi producerar mat så här nära city. Självklart delar våra proffsiga trädgårdsmästare gärna med sig av tips och trix som du sen kan ta med dig hem till din egen odling. Helt gratis, varje lördag 14.00 i ur och skur och för både nybörjare och proffs. Anmäl dig i kiosken!

Kurser och event
Under våren kommer vi också erbjuda kurser där man kan lära sig allt från permakultur till att meditera i skogen, även kallat skogsbad. Vi kommer hålla lite kortare kurser där man kan lära sig att göra sina egna örtteer och salvor, även för barn! Det lovas även grillkvällar signerade våra kockar, livemusik i trädgården och naturvinsprovning. Skriv gärna upp dig på Ulriksdals nyhetsbrev och håll utkik på sociala medier för uppdateringar.

Inga bordsbokningar
Vi tar inga bordsbokningar för trädgårdskiosken utan det är fri sittning där det finns gott om avstånd om man önskar, vi har flera små bord såväl som långbord. Trädgårdskiosken jobbar med självservering där man får en bricka och själv hämtar maten vid grillen.

Missa inte vår härliga picknickkorg!

Kom till Ulriksdals Värdshus, beställ din picknickkorg, ta en filt och slå dig ner var du vill i trädgården! Picknickkorgen är för minst två personer och innehåller (varierar efter säsongen): lättgravad regnbågslax, picklade grönsaker, Wrångebäcks ost, grönsallad och annat grönt från trädgården, bönkräm och bröd.

Picknickkorgen kostar 155kr /person (minst 2 pers) och du kan självklart köpa med dig en flaska rosévin! Alkoholfritt alternativ finns också.

6

Utbud

Tisdag- fredag erbjuder vi veckans lunch från grillen, vegetariskt alternativ finns alltid. På helgerna byter vi till helgens lunch som varierar varje helg. Utöver det har vi även sallader, soppa och fyllda croissanter. Missa inte vår härliga picknick-korg!

Frysen är alltid fylld med hemgjord glass, kylen full med vin, öl, bubbel och annat gott alkoholfritt och sedan bakar vi allt från morotskaka till kakor för den som är fikasugen. Veganska och vegetariska alternativ finns. För barnen finns flera alternativ som glass, mackor och grillkorv. Se gärna instagram för veckans lunch!

Lunch vecka 32 (165kr):
Veckans lunch (4/8-7/8): Grillad kyckling, zucchinikräm, grillad zucchini, friterad kål och råhyvlad kålrabbi
Vegetariskt: Grillad saltbakad rotselleri, zucchinikräm, grillad zucchini, friterad kål och råhyvlad kålrabbi

Helgens lunch (8-9/8): Svensk grillad biff med picklade och råa tomater, rostad kålemulsion och gotlandslinser i brynt smör
Vegetariskt: Grillad zucchini från trädgården med picklade och råa tomater, rostad kålemulsion och gotlandslinser i brynt smör

 

Öppettider

30 juni-20 augusti
Tisdag-söndag 10-17 (grillen tänd 11-16)

Vi kommer även ha öppet längre vid särskilda events. Håll utkik på sociala medier och skriva gärna upp er på vårt nyhetsbrev!

kiosk