Fira hos oss på Ulriksdal

Värdshuset har stått värd för firanden i över 150 år. Den historiska miljön på Ulriksdal är densamma och bjuder då som nu in till oförglömliga fester. Genom åren har vi finslipat festmöjligheterna och vi är särskilt stolta över våra välkomponerade rätter, med råvaror från vår trädgård, som vi serverar under våra fester.

Vi arrangerar stora som små fester, året om på Ulriksdals Värdshus.

Omgivningen består av skog, Slottsträdgård och Edsvikens blå vatten som ger en vy man oftast bara kan drömma om. Tillsammans med värdshusets historiska lokaler och oslagbara miljö så blir festerna väl värda att minnas.

potatis-ko-k-1000-714
potatis-ko-k-1000-714

Våra salar

Norra verandan

veranda

Norra verandan

90

Drottning Silvias Paviljong

drottning silvia

Drottning Silvias Paviljong

50

Chambré Separée

vinkällaren

Chambré Separée

16

Södra verandan

södra verandan

Södra verandan

30

Lilla matsalen

lilla matsalen

Lilla matsalen

20

Sällskapet

sällskapet 2

Sällskapet

8

Festmenyer från 1 april till 30 juni

Denna säsong präglas av vår och försommar. De klorofyllsprängda grönsakerna börjar ännu en gång komma ur jorden. Ramslök och sparris samsas med de allra sista rotfrukterna från fjolåret. Vårlammen är som mörast och den späda rabarbern är något man längtat efter hela den mörka vintern. Icke att förglömma är de vilda örterna som isar sig i skogsgläntorna! Vi har tillsammans med våra trädgårdsmästare och samarbetsgårdar skapat en meny utifrån våren och försommarens förutsättningar.

Menyförslag ett

FÖRRÄTT

Kryddsotad Hjälmargös
Inlagd majrova, gräslöksemulsion, kärnmjölk, pepparrot

VARMRÄTT

Stekt ankbröst från Munka-Ljungby
Rotsellerikräm, sparris, bakad rotselleri, anksky med ingefära

DESSERT

Två sorters svenska ostar
Rabarbermarmelad, frukt- och nötbröd

Menyförslag två

FÖRRÄTT

Inkokt vit sparris
Inlagd rabarber, vårörter, svedjanost

VARMRÄTT

Kryddstekt rödbeta
Krispig jordärtskocka, Gotlandslinser, rödbetssky med björnbär

DESSERT

Inkokt rabarber
Gräddglass, långpeppar, rabarbercurd, drömmar

Menyförslag tre

FÖRRÄTT

Tartar på vårlamm
Sotad morot, lammbuljong, morotsemulsion, senapsfrön

VARMRÄTT

Bakad torskrygg
Vit sparris, inlagd gulbeta, ramslök, sås på grillat smör

DESSERT

Färskostglass
Bakad choklad, saltkaramell, citronverbena

TÅRTA

Klassisk vit prinsesstårta

Grädde, bärkompott och marsipan

FRUKT- ELLER BÄRMOUSSETÅRTA

Sockerkaksbotten, bärkompott, frukt/bärmousse

CHOKLADMOUSSETÅRTA

Chokladbotten, bärkompott, chokladmousse

bitmap bitmap bitmap

Såhär tänker vi

Vi anpassar rätterna efter vår egen köksträdgård och våra samarbetsgårdar. Därför reserverar vi oss för eventuella ändringar för att vi ska kunna skapa en så bra upplevelse som möjligt för er och ert sällskap.

Anpassade menyer

Vår festmeny är komponerad av kökschef Jonas Andreasen och köksmästare Jonathan Kasche som tillsammans skapat en festmåltid för sällskap över 25 personer, samtliga menyer kostar 775 kronor per person. Hela sällskapet väljer en gemensam meny alternativt väljer ni ur menyerna en gemensam förrätt, en gemensam varmrätt samt en gemensam dessert för hela sällskapet. Matavvikelser och allergier beaktar vi givetvis.

Frågor?

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss på 08-850815.

Såhär tänker vi

Vi anpassar rätterna efter vår egen köksträdgård och våra samarbetsgårdar. Därför reserverar vi oss för eventuella ändringar för att vi ska kunna skapa en så bra upplevelse som möjligt för er och ert sällskap.

Anpassade menyer

Vår festmeny är komponerad av kökschef Jonas Andreasen och köksmästare Jonathan Kasche som tillsammans skapat en festmåltid för sällskap över 25 personer, samtliga menyer kostar 775 kronor per person. Hela sällskapet väljer en gemensam meny alternativt väljer ni ur menyerna en gemensam förrätt, en gemensam varmrätt samt en gemensam dessert för hela sällskapet. Matavvikelser och allergier beaktar vi givetvis.

Frågor?

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss på 08-850815.