OM ULRIKSDALS VÄRDSHUS

På Ulriksdals Värdshus skapar vi framtidens restaurangupplevelse i samklang med djur och natur. På våren klipper vi fåren och på sommaren har vi bröllop i trädgården. Hösten inleds med att safta, sylta och pickla skörden från den ljuva sommaren. Vi avslutar året med att krydda sillen med egna grödor från köksträdgården. Här möter det kulturhistoriska arvet framtidens matlagning och drömmen om ett slutet kretslopp.

OM ULRIKSDAL

Ulriksdals Värdshus är vackert beläget vid Edsviken i närheten av Ulriksdals slott. Sommartid är slottet öppet för allmänheten och där kan du bland annat besöka kung Gustav VI Adolfs och drottning Louises berömda vardagsrum med möbler av Carl Malmsten. Under årens lopp har värdshuset genomgått flera ombyggnader. Det senaste tillskottet, ”Drottning Silvias Paviljong”, invigdes den 15 maj 1987 av Hennes Majestät Drottningen. Väl värt ett besök är också Confidencen, Sveriges äldsta slottsteater.

 

Ulriksdals köksträdgård

Till vår stora glädje har vi återigen börjat odla i vår köksträdgård. Här odlar våra trädgårdsmästare grönsaker, blommor och bin. Skörden tar våra kockar hand om och det mesta hamnar på våra gästers tallrikar. En del av allt det goda går även till våra systerkrogar; Sturehof, Stockholms Matmarknad, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Luzette.

Kom gärna förbi köksträdgården när du är i krokarna, vi berättar gärna mer om allt vi kan. Läs mer om köksträdgården.

Hållbarhetsberättelse 2018