Vår Meny

Menyn utgår från och inspireras av våran egen köksträdgård och våra samarbetsgårdar. Allt eftersom säsongen skiftar efter årstiderna, byts även rätterna ut på menyn. Det ska vara gott, hållbart och inspirerande. Nu under vintern förlitar vi oss mest på våra samarbeten ute i landet, vilket betyder att svenska rotfrukter präglar menyn.

Lunch 12 februari till 17 februari

Boka bord

Ulriksdals Middag

Snacks

Svensk coppa

65 kr

Ostron - kålrabbi - kärnmjölk

75 kr

Friterad vreta gulärt

45 kr

Att börja med

Kryddsotad regnbågslax med misoemulsion, picklad kålrot, råhyvlat äpple och forellrom

175 kr

Råbiff med jordärtskocksemulsion samt picklad och friterad jordärtskocka

185 kr

Grönsaksbuljong med bondbönskräm, rödbetor, groddade linser och rörhinna

155 kr

Grönsaksrätter

Pumpa - blodgrape - citrontimjan

135 kr

Potatis - färskost - päron

140 kr

Champinjon - shiitake - anka

155 kr

Palsternacka - äpple - brysselkål

125 kr

Rotselleri - mandel - tryffel

165 kr

Välj till...

Rödvinsbräserat högrev

125 kr

Stekt ankbröst med ankjus

195 kr

Kryddsotad torskrygg med blåmusslor

165 kr

Kryddsotad rådjurssadel

175 kr

Avsluta med

Karamelliserat äpple med äpplesorbet, saltkaramell, puffat emmervete och sabayonne

125 kr

Fattiga riddare med chokladsorbet, rominlagda bär och lättvispad grädde

135 kr

Wrångebäcksost med fikonmarmelad och honungsknäcke

120 kr

Blodapelsinsorbet

55 kr

Skördemeny

 

Lördagar 11.30-16.00, söndagar 11.30-19.00

På helgluncherna serverar vi Ulriksdals skördemeny som serveras ”family style”. Ett axplock av det bästa vår trädgård samt våra samarbetsgårdar har att erbjuda. Vi dukar upp hela bordet med små grönsaksrätter samt det protein du själv väljer. Kött, fisk eller vegetariskt. Avslutar gör du naturligtvis med dessert!

Varmrätt/Main course

Stekt lammsadel
Pan fried saddle of lamb

eller

Torskrygg med hummersås
Cod with lobster sauce

eller

Krispigt friterad färskost
Deep fried cream cheese

Tillbehör till varmrätt/Side dish

Vitkål, betor, grönkål, jordärtskocka, kålrot, rotselleri, amandinpotatis, brysselkål, svartkål, savoykål, Gotlandslins, rättika
Cabbage, beetroots, green cale, sunchoke, swede, celeriac, potatoes, brussels sprouts, black cabbage, savoy cabbage, lentils, black radish

Dessert/Dessert

Sockerkaka med bärkompott, kardemummaglass, lättvispad grädde och havrecrumble
Sponge cake with compote of berries, cardamom ice cream, whipped cream and oat crumble

395 kr per person
95 kr för barn

hero

 

Dryckesmeny

Vår sommelier har valt ut dryck som går i linje med värdshusets skiftande meny och omsorg för vår omgivning.

Vår dryckesmeny

Julbord

Ingen jul utan julbord på Ulriksdals Värdshus. Vi dukar upp ett av Sveriges bästa julbord med något för alla.

Läs mer om julbordet på vår julbordssida

Firande

I 150 år har värdshuset stått värd för fest och firande, och så än idag. Låt våra kunniga medarbetare skräddarsy en lösning just för er.

Läs mer om fest och firande på Ulriksdal

Bröllop

Vackra omgivningar, romantisk miljö och underbar meny lockar över 60 par att ha sin bröllopsfest hos oss varje år.

Läs mer om bröllop på Ulriksdal

Konferens

Byt kontoret mot vackra landskap och fågelkvitter får för en dag. Vi lånar gärna ut våra vackra lokaler när ni väljer att äta lunch eller middag hos oss.

Läs mer om våra konferensmöjligheter