Meny

 hus_1000_714
 Pumpa
 smörgåsbord_2_webb

 

LUNCHMENY

Tisdag – Fredag 11:30 till kl 17:00
Lördag – Söndag 12:00 till kl 17:00

DAGENS URVAL

Ljummen sparrissoppa med krämigt ägg, crème fraîche och pumpakärnor
Luke warm aspargus soup with baked egg, sour creme and pumpkin seeds
155:-

Sallad med inkokt röding, bönor, rädisor, örtmajonäs och levainkrutonger
Salad with preserved char, beans, radishes, herb mayonnaise and sour dough crutons
185 kr

Ångad Smögentorsk med spenat, Sandefjordssås, ansjovis och frasig potatis
Steamed cod from Smögen with spinach, sauce ”Sandefjord”, anchovies and crispy potatoe
185:-

Confiterat anklår med haricot verts, vaxbönor och dijonnaise
Confit of luck leg with haricot verts, wax beans and dijonnaise
195:-

Köttbullar med pressgurka, lingon, gräddsås och potatispuré
Meat balls with pickled cucumber, lingon berries, cream sauce and potatoe puree
185:-

Rabarberpaj med vaniljsås
Rhubarb pie with custard sauce
85:-

FRÅN À LA CARTE-MENYN

Sill- och strömmingstallrik med lagrad prästost
Herring and Baltic herring platter with aged Swedish cheese
115:-

Råbiff med svensk komozzarella, chiliemulsion, färska tomater och krispigt levainbröd
Steak tartare with swedidh mozzarella, chili emulsion, fresh tomatoes and crispy sour dough bread
175:-/275:-

Svenska kulturärtor med Almnäs tegelost, färska spritärtor, grönt från trädgården och krispiga gråärtor
Swedish peas with Swedish aged cheese, fresh green peas, greens from the garden and crispy peas
225:-

Smörstekt Mälargös med sotad spetskål, kålrabbi, krispig svartkål samt äpplesmörsås med forellrom
Butterfried pike-perch with blackened cabbage, kohlrabi, crispy kale and beurre blanc with apple and trout roe
345:-

Stekt detalj från lammstek med äpplekokta morötter, kryddig morotskräm, picklade senapskorn och madeirasky
Fried roast lamb with carrots, apple, spicy creme of carrots, pickled mustard seeds and madeira jus
 295:-

Mjölkchokladbrûlée
Brûlée of milk chocolate
95:-

Kaffegodis
Sweets to the coffee
45 :-


Á LA CARTE-MENY

Förrätter / Starters

Grillad sallat med yoghurt från Puttersjaus gård, puffat emmervete, ramslökskapris och friterad grönkål
 Grilled salad with yoghurt, roasted emmer, ramson capeers and deep fried kale
165:-

Matjessill från Norrona med skum på Svedjan gårdsost, krispig potatis, picklad rödlök och gräddfil
Matjes herring with foam of Swedish cheese, crispy potatoe, pickled onion and sour creme
165:-

Råbiff med svensk komozzarella, chiliemulsion, färska tomater och krispigt levainbröd
Steak tartare with swedidh mozzarella, chili emulsion, fresh tomatoes and crispy sour dough bread
175:-

Varmrätter / Main courses

Svenska kulturärtor med Almnäs tegelost, färska spritärtor, grönt från trädgården och krispiga gråärtor
Swedish peas with Swedish aged cheese, fresh green peas, greens from the garden and crispy peas
225:-

Sallad med inkokt röding, bönor, rädisor, örtmajonäs och levainkrutonger
Salad with preserved char, beans, radishes, herb mayonnaise and sour dough crutons
185 kr

Smörstekt Mälargös med sotad spetskål, kålrabbi, krispig svartkål samt äpplesmörsås med forellrom
Butterfried pike-perch with blackened cabbage, kohlrabi, crispy kale and beurre blanc with apple and trout roe
345:-

Köttbullar med pressgurka, lingon, gräddsås och potatispuré
Meat balls with pickled cucumber, lingon berries, cream sauce and potatoe puree
185:-

Stekt detalj från lammstek med äpplekokta morötter, kryddig morotskräm, picklade senapskorn och madeirasky
Fried roast lamb with carrots, apple, spicy creme of carrots, pickled mustard seeds and madeira jus
 295:-

Desserter / Desserts

Mjölkchokladbrûlée
Brûlée of milk chocolate
95 :-

Örtsorbet med marinerade jordgubbar, lättvispad grädde och maräng
Herb sorbet with marinated strawberries, whipped cream and meruinge
135 :-

Dagens urval av ost med rabarbermarmelad och frukt- och nötbröd
Selection of cheese with rhubarb marmelade and fruit-and nut bread
120 kr

Kaffegodis
Sweets to the coffee
45 :-


ULRIKSDALSBORDET HAR EN PAUS OCH ÅTERKOMMER I AUGUSTI.

ULRIKSDALSBORDET MED DESSERTBUFFÈ
Lördagar 11:30-16:30
Söndagar 12:00-16:30

~

På Ulriksdals smörgåsbord erbjuds inledningsvis ett urval av rätter såsom
sill och strömming samt rökta fiskar, charkuterier, patéer samt sallader.
~
Vi dukar fram ett antal varma rätter, anpassade efter säsong och råvaror.
~
Ulriksdals smörgåsbord innefattar avslutningsvis en dessertbuffé;
ett flertal sötsaker, småkakor, bruléer, pajer och andra bakverk.
~
Smörgåsbordets upplägg är både generöst och fantastiskt gott,
perfekt för sällskapet som vill ha en lyxigare lunch eller en härlig söndagsmiddag.
På söndagar erbjuder vi smörgåsbordet hela dagen.

470:-

Vill du veta mer om Ulriksdalsbordet?


Dryckesmeny