Meny

 hus_1000_714
 Pumpa
 smörgåsbord_2_webb

 

LUNCHMENY

Måndag – Fredag 11:30-17:00
Lördag – Söndag 12:00-17:00

 

VECKANS LUNCHRÄTTER

Kall soppa på svensk slanggurka och chili med bakat ägg, crème fraîche och forellrom
Cold soup of cucumber and chili with baked egg, crème fraîche and trout roe
145 kr

Fylld zucchiniblomma med kyckling och basilika samt sotad zucchini, inlagda tomater och kycklingvelouté
Zuccini flower filled with chicken and basil, with blackned zuccini, pickled tomatoes and chicken velouté
195 kr

Dagens färska vita fisk med bönor från köksträdgården, dillemulsion, brynt smör och kokt potatis
”Catch of the day” with beans from the garden, dill emulsion, browned butter and mashed potatoes
185 kr

Trädgårdssallad med bräckt rimmad oxbringa, picklad gulbeta, senapskräm, pepparrot samt linser
Garden salad with salted brisket of beef, pickled yellow beets, mustard Cream, horseradish and lentils
175 kr

Äpplepaj med vaniljsås
Apple pie with custard sauce
95 kr

Kaffegodis
Sweets to the coffee
45 kr

FRÅN À LA CARTEMENYN

Råbiff med svensk komozzarella, dragon, picklad grön chili och och friterad kål från trädgården
Steak tartare with Swedish mozzarella, tarragon, pickled green chili and deep fried kale from our garden
175kr

Sill och strömmingstallrik med lagrad prästost
Herring and Baltic herring platter with aged Swedish cheese
155kr

Smörstekt mälargös med sommarkål från trädgården, kålrabbi och äppelsmörsås med forellrom
Butter fried pike-perch with summer cabbage from our garden, kohlrabi and applebutter sauce with trout roe
345 kr

Örtsorbet med marinerade jordgubbar, lättvispad grädde och maräng
Herb sorbet with marinated strawberries, whipped cream and meruinge
135 kr

Signalkräftor
från Vättern fiskade av Fredrik Hörtzell

1/4 kg 225kr
1/2 kg 375kr
1 kg 625kr

Serveras med Svedjan gårdsost, krondillsemulsion, fänkålscrudité samt smör och bröd

MENY

Tisdag – Fredag 17:00 till kl 21:00
Lördag – Söndag 17:00 till kl 21:00

Förrätter

 Bakade betor från Hermelins med getostskum , inlagda vinbär och rostade hasselnötter
Baked beets with goat cheese foam, currants and roasted hazelnuts
155 kr
Matjesill från Norrøna med skum på Svedjan gårdsost, krispig potatis, picklad rödlök
och gräddfil
Matjes herring with foam of Swedish aged cheese, crispy potatoe, pickled onion and sour creme
165 kr
Sill och strömmingstallrik med lagrad prästost
Herring and Baltic herring platter with aged Swedish cheese
155kr
Råbiff med svensk komozzarella, dragon, picklad grön chili och och friterad kål från trädgården
Steak tartare with Swedish mozzarella, tarragon, pickled green chili and deep fried kale from our garden
175kr

Signalkräftor
från Vättern fiskade av Fredrik Hörtzell

1/4 kg 225kr
1/2 kg 375kr
1 kg 625kr

Serveras med Svedjan gårdsost, krondillsemulsion, fänkålscrudité samt smör och bröd

Varmrätter

Svenska kulturärtor med Almnäs tegelost, färska spritärtor, grönt från trädgården och krispiga gråärtor
Yellow peas with ”Almnäs tegel” cheese, fresh green peas, greens from our garden and crispy grey peas
225kr
Dagens färska vita fisk med bönor från köksträdgården, dillemulsion, brynt smör och kokt potatis
”Catch of the day” with beans from the garden, dill emulsion, browned butter and mashed potatoes
185 kr
Smörstekt mälargös med sommarkål från trädgården, kålrabbi och äppelsmörsås med forellrom
Butter fried pike-perch with summer cabbage from our garden, kohlrabi and applebutter sauce with trout roe
345 kr
Fylld zucciniblomma med kyckling och basilika samt sotad zuccini, inlagda tomater och kycklingvelouté
Zuccini flower filled with chicken and basil, with blackned zuccini, pickled tomatoes and chicken velouté
195 kr
Köttbullar med pressgurka, lingon, gräddsås och potatispuré
Meatballs with pickled cucumber, lingon berries, cream sauce and potatoe puree
185 kr
Lammstek med äppelkokta morrötter, kryddig morotskräm, picklade senapskorn och Madeirasky
Roast of lamb with apple cooked carrots, spicy carrot créme, pickled mustard and Madeira jus
295 kr

Desserter

Mjölkchokladbrûlée
Brûlée of milk chocolate
95 kr
Örtsorbet med marinerade jordgubbar, lättvispad grädde och maräng
Herb sorbet with marinated strawberries, whipped cream and meruinge
135 kr
Dagens urval av ost med rabarbermarmelad och frukt- och nötbröd
Selection of cheese with rhubarb marmelade and fruit-and nut bread
120 kr
Kaffegodis
Sweets to the coffee
45 kr


ULRIKSDALSBORDET HAR EN PAUS OCH ÅTERKOMMER I SEPTEMBER

ULRIKSDALSBORDET MED DESSERTBUFFÈ
Lördagar 11:30-16:30
Söndagar 12:00-16:30

~

På Ulriksdals smörgåsbord erbjuds inledningsvis ett urval av rätter såsom
sill och strömming samt rökta fiskar, charkuterier, patéer samt sallader.
~
Vi dukar fram ett antal varma rätter, anpassade efter säsong och råvaror.
~
Ulriksdals smörgåsbord innefattar avslutningsvis en dessertbuffé;
ett flertal sötsaker, småkakor, bruléer, pajer och andra bakverk.
~
Smörgåsbordets upplägg är både generöst och fantastiskt gott,
perfekt för sällskapet som vill ha en lyxigare lunch eller en härlig söndagsmiddag.
På söndagar erbjuder vi smörgåsbordet hela dagen.

470:-

Vill du veta mer om Ulriksdalsbordet?


Dryckesmeny