Meny

 hus_1000_714
 Pumpa
 smörgåsbord_2_webb

 

Á LA CARTE-MENY

Förrätter / Starters

Tartar av lax med syrad shiitakesvamp, gurka, ingefära, soja och sesam
Salmon tartare with pickled shiitake, cucumber, ginger, soy and sesame seeds
135:-

Ulriksdals sill- och strömmingstallrik med lagrad prästost
Ulriksdal´s Baltic herring platter with Swedish aged cheese
155:-

Svampravioli med Karl-Johansvamp, tryffel och rostad mandel
Mushroom ravioli with cepes, truffle and roasted almonds
175:-

Sotad skivad biff med jordärtskocka, parmesanost krutonger och späda blad
Thinly sliced blackened beef with Jerusalem artichoke, parmesan, crutons and baby leafs
185:-

Varmrätter / Main courses

Rotsellerisoppa med rotselleritoast och parmesan
Selleriac soup with selleriac toast and parmesan cheese
155:-

Bakad rödingfilé med friterad broccoli, fänkål och smörsås med forellrom och gräslök
Fried fillet of char with deepfried broccoli, fennel and butter sauce with troutroe and chives
265:-

Ångad torsk med dragonvelouté och gräddstuvad vinterkål
Steamed cod with tarragonvelouté and creamed winter cabbage
335:-

Stekt biff med tryffelsky, gräddbakad majrova och frasig grönkål
Steak with trufflegravy, creamed turnip and crispy kale
315:-

Reninnanlår med bakade betor, svartvinbärssky, rotselleripuré och Pommes Anna
Topside of reindeer with baked beets, blackcurrant sauce, celeriac purée and Pommes Anna
355:-

Köttbullar med gräddsås, pressgurka och lingon
Meatballs with cream sauce, pickled cucumber and lingon berries
180:-

Desserter / Desserts

Hjortrongranité med mylta, smörkola och krämiga dinkelkorn
Cloudberry granité and cloudberry preserve, fudge and creamy spelled grains
145:-

Crème Brûlée
Crème Brûlée
95:-

Chokladtarte med vaniljglass och karamelliserade nötter
Chocolate tart with vanilla ice cream and caramelized nuts
145:-

Dagens urval av ost med tillbehör
Selection of cheese
115:-

Kaffegodis
Sweets to the coffee
45 :-


 

DAGENS URVAL / DAILY CHOICE

 Tisdag – Fredag 11:30 till kl 17:00
Lördag – Söndag 12:00 till kl 17:00

Potatis- och Purjolöksoppa med bakad purjolök, krispig potatis och smetana
Potato and leek soup with baked leek, potato crisp and smetana
155:-

Sallad med stekt kycklingbröst , avokado, parmesan, blomkål och rökt majonnäs
Salad with chicken breast, avocado, parmesan, cauliflower and smoked mayonnaise
165:-

Sejfilé med fänkål, kålrabbi, broccolini och vitvinsås
Filet of saithe with fennel, kohlrabbi, broccolini and white wine sauce
175:-

Wallenbergare med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
”Wallenbergare” with green peas, lingoberries, browned butter and potato purée
185:-

 


ULRIKSDALSBORDET / SMORGASBORD

Lördag 11.30-17.00
Söndag 12.00-17.00

~

På Ulriksdals smörgåsbord erbjuds inledningsvis ett urval av rätter såsom
sill och strömming samt rökta fiskar, charkuterier, patéer och sallader.

~

Vi dukar fram att antal varma rätter, anpassade efter säsong och råvaror.

~

Ulriksdals smörgåsbord innefattar avslutningsvis en dessertbuffé;
ett flertal sötsaker, småkakor, bruléer, pajer och andra bakverk
(t. ex. sju sorters kakor, macarons, crème brûlée, tårta, fruktsallad, smulpaj).
Det ingår även kaffe.

~

470:-

Vill du veta mer om Ulriksdalsbordet?


Dryckesmeny