Meny

 hus_1000_714
 Pumpa
 smörgåsbord_2_webb

DAGENS URVAL / DAILY CHOICE

 Gäller varje dag 11:30 till kl 15:00

Pumpasoppa med cremé fraiche och toast
med rostad pumpa och parmesan
Pumpkin soup with cremé fraiche and toast
with roasted pumpkin seeds and parmesan cheese

165:-

Sallad med gravad lax, citrondressing, ägg, dill och pepparrot
Salad with cured salmon, lemon dressing, egg, dill, and horseradish
175:-

Rimmad fläskbog med rotmos och senapssås
Salted leg of pork with mashed turnip and mustard sauce
185:-

Ångad torsk med dragon och smörstuvad spetskål,
frasig potatis och syrad fiskvelouté
Steamed cod with tarragon and creamed cabbage, potatoe crisp, and fish velouté sauce
195:-

Á LA CARTE-MENY

Gäller kvällstid tisdag – lördag

Förrätter / Starters

Svampravioli med Karl-Johansvamp, tryffel och rostad mandel
Mushroom ravioli with cepes, truffle and roasted almonds
175:-

Ulriksdals sill- och strömmingstallrik
med lagrad prästost
Ulriksdal´s Baltic herring platter with Swedish aged cheese
155:-

Tartar av lax med syrad sensommarsvamp, ingefära, soja och sesam
Salmon tartare with pickled mushrooms, ginger, soy sauce
and sesamy seeds
145:-

Sallad av kungskrabba med krondill, frasig lök och tomat
Salad of king crab with dill, crispy onion and tomato
195:-

Sotad skivad biff med kronärtskocka, parmesanost krutonger och späda blad
Thinly sliced blackened beef with artichoke, parmesan, crutons and baby leafs
185:-

Varmrätter / Main courses

Svampknyten med smörad svampbuljong, friterat ägg, broccoli och ingefära
Mushroom dumplings with buttered mushroom bouillon, deep-fried egg and ginger
180:-

Stekt Piggvar med caviar beurre blanc, gurka, broccoli och salladslök
Pan-fried turbot with caviar beurre blanc, cucumber, broccoli and leek
425:-

Smörstekt kalvkotlett med gräddkokt höstsvamp och säsongens grönsaker
Pan fried cutlet of veal with creamed fall mushrooms and sesonal vegetables
385:-

Stekt kronhjort med bakade rödbetor, svarta vinbär, björnbär, rotselleri puré och pommes Anna
Roasted red deer with baked beet roots, blackcurrants, blackberry, celeriac puree and pommes Anna
335:-

Köttbullar med gräddsås, pressgurka och lingon
Meatballs with cream sauce, pickled cucumber and lingon berries
180:-

Desserter / Desserts

Hjortrongranité med mylta, smörkola
och krämiga dinkelkorn
Cloudberry granité and cloudberry preserve, fudge and creamy spelled grains
145:-

Crème Brûlée på mjölkchoklad
Milkchocolate Crème Brûlée
95:-

Bakat äpple med vaniljglass
Baked apple with vanilla ice-cream
95:-

Rhum baba med lättslagen grädde samt rårörda hallon
(18 års åldersgräns)
Rum baba with whipped cream and raspberry preserve
150:-

Osttallrik med Almnäs tegelost, fikonmarmelad och fruktbröd
Cheese plate with Almnäs tegel, figs marmelade and fruit bread
115:-

Kaffegodis
Sweets to the coffee
45 :-


ULRIKSDALSBORDET / SMORGASBORD

LÖRDAGAR 11.30-16.00
SÖNDAGAR 12.00-20.00

~

På Ulriksdals smörgåsbord erbjuds inledningsvis ett urval av rätter såsom
sill och strömming samt rökta fiskar, charkuterier, patéer och sallader.
~

Vi dukar fram att antal varma rätter, anpassade efter säsong och råvaror.
~

Ulriksdals smörgåsbord innefattar avslutningsvis en dessertbuffé;
ett flertal sötsaker, småkakor, bruléer, pajer och andra bakverk
(t. ex. sju sorters kakor, macarons, crème brûlée, tårta, fruktsallad, smulpaj).
Det ingår även kaffe.
~

470:-

Vill du veta mer om Ulriksdalsbordet?


Dryckesmeny