Vår Meny

Menyn utgår från och inspireras av våran egen köksträdgård och våra samarbetsgårdar. Allt eftersom säsongen skiftar efter årstiderna, byts även rätterna ut på menyn. Det ska vara gott, hållbart och inspirerande. Nu under vintern förlitar vi oss mest på våra samarbeten ute i landet, vilket betyder att svenska rotfrukter präglar menyn.

Lunch 21 maj till 26 maj

Boka bord

Ulriksdals middag

Tisdag-Lördag 17:00 – 22:00

Snacks

Färskost med råa grönsaker

45 kr

Ostron - kålrabbi - kärnmjölk

55 kr

Grillat bröd med ärtor

35 kr

Att börja med

Kryddsotad regnbågslax med sojaemulsion, picklad kålrot, råhyvlat äpple och forellrom

175 kr

Råbiff med jordärtskocksemulsion samt picklad och friterad jordärtskocka

185 kr

Inkokt vit sparris med misoemulsion, krispiga ärtor och ramslök

155 kr

Varmrätter

Ankbröst - Morot - Chili - Smör

325 kr

Torsk - Potatis - Färskost - Pepparrot

295 kr

Anklår - Champinjon - Lök - Soja

275 kr

Högrev - Palsternacka - Äpple - Brysselkål

275 kr

Musslor - Rotselleri - Ostron - Gurkört

265 kr

Alla rätter går också att få med endast grönsaker

225 kr

Avsluta med

Inkokt rabarber med mjölksorbet, kardemummagranité och sablé med olivolja

135 kr

Rominlagda bigarråer med chokladsorbet, havrecrumble och lättvispad grädde

135 kr

Wrångebäcksost med rabarbermarmelad och honungsknäcke

120 kr

Rabarbersorbet

55 kr

Skördemeny

 

På helger och kvällar serverar vi Ulriksdals skördemeny som serveras ”family style”. Ett axplock av det bästa vår trädgård samt våra samarbetsgårdar har att erbjuda. Vi dukar upp hela bordet med små grönsaksrätter samt det protein du själv väljer. Kött, fisk eller vegetariskt. Avslutar gör du naturligtvis med dessert!

Varmrätt/Main course

Rödvinsbräserat högrev
Red wine braised chuck of beef

eller / or

Bakad torskrygg med brynt smörskum
Baked loin of cod with a browned butter foam

eller / or

Friterad färskost
Deep fried fresh cheese

Tillbehör till varmrätt/Side dish

Gulärt • Tomater • Grönkål • Potatis • Rotselleri • Bondbönor • Pumpa • Grön sparris • Svartkål
• Gröna ärtor • Gotlandslinser • Ramslök
Yellow peas, tomatoes, green kale, potatoes, celeriac root, broad beans, pumpkin, green asparagus, lacinato kale, green peas, lentils from Gotland, ramson

Dessert/Dessert

Sockerkaka med rabarberkompott, kardemummaglass, lättvispad grädde och havrecrumble
Sponge cake with rhubarb compote, cardamom ice cream, whipped cream and oat crumble

Dagtid 395 kr per person
Kvällsstid 495 kr per person
95 kr för barn

Tis-Fre 17.00-22.00
Lördag
11.30-22.00
Söndag 11.30-21.00

hero

.

Dryckesmeny

Vår sommelier har valt ut dryck som går i linje med värdshusets skiftande meny och omsorg för vår omgivning.

Vår dryckesmeny

Julbord

Ingen jul utan julbord på Ulriksdals Värdshus. Vi dukar upp ett av Sveriges bästa julbord med något för alla.

Läs mer om julbordet på vår julbordssida

Firande

I 150 år har värdshuset stått värd för fest och firande, och så än idag. Låt våra kunniga medarbetare skräddarsy en lösning just för er.

Läs mer om fest och firande på Ulriksdal

Bröllop

Vackra omgivningar, romantisk miljö och underbar meny lockar över 60 par att ha sin bröllopsfest hos oss varje år.

Läs mer om bröllop på Ulriksdal

Konferens

Byt kontoret mot vackra landskap och fågelkvitter får för en dag. Vi lånar gärna ut våra vackra lokaler när ni väljer att äta lunch eller middag hos oss.

Läs mer om våra konferensmöjligheter