Meny

 hus_1000_714
 Pumpa
 smörgåsbord_2_webb

 

Á LA CARTE-MENY

Förrätter / Starters

Kryddsotad lax med smulad gräddfil, picklad blomkål, gurka och brynt smör
Blackened spiced Salmon with sour Cream, pickled cauliflower, cucumber and browned butter
145:-

Ulriksdals sill- och strömmingstallrik med lagrad prästost
Ulriksdal´s Baltic herring platter with Swedish aged cheese
155:-

Svampravioli med Karl-Johansvamp, tryffel och rostad mandel
Mushroom ravioli with cepes, truffle and roasted Almonds
175:-

Råbiff med misomajonäs, tryffel, parmesan, mandel, picklad lök och frasig potatis
Steak tartare with miso mayonnaise, truffle, parmesan, Almond, pickled onion and crispy potatoe
185:-

Varmrätter / Main courses

Krämbakat ägg med friterad broccoli, tryffel samt velouté på ärtor och svamp
Baked egg with Deep fried broccoli, truffle and velouté of peas and mushrooms
195:-

Ångad rödingfilé med velouté på ärtor, broccoli, bladsallad, spritärtor och dragon
Steamed fillet of char with velouté of peas, broccoli, lettuce, peas and tarragon
275:-

Sockerkaramelliserad torsk från Lofoten med smörad spetskål, broccoli och äppelvinaigrette
Sugar caramelized cod from Lofoten with butterfried cabbage. broccoli and apple cider vinaigrette
345:-

Köttbullar med gräddsås, pressgurka och lingon
Meatballs with cream sauce, pickled cucumber and lingon berries
195:-

Lammkorv med örter och rostad vitlök, rotselleripuré, rostad savoykål och lammsky
Sausage of lamb with herbs and roasted garlic, puree of celeriac, roasted savoy cabbage and lamb gravy
245:-

Stekt hängmörad biff med salladslök, tryffel, grönkål, potatisskum och sås Diable
Matured steak with spring onion, truffle, kale, potatoe foam and sauce Diable
325:-

Desserter / Desserts

Crème Brûlée
Crème Brûlée
95:-

Mandarin och yuzusorbet med citronverbenaskum, blodapelsingranite och maräng
 Mandarin and yuzu sherbet with lemon verbena, blood orange grantié and marengue
145:-

Mjölkchokladparfait med chokladkräm och citronfinancier
Milk chocolate parfait with chocolate Cream and lemon financier
145:-

Dagens urval av ost med tillbehör
Selection of cheese
115:-

Kaffegodis
Sweets to the coffee
45 :-


DAGENS URVAL / DAILY CHOICE

Måndag 11:30 till 15:00
Tisdag – Fredag 11:30 till kl 17:00
Lördag – Söndag 12:00 till kl 17:00

Jordärtskockssoppa med bakat ägg
Soup of jerusalem artichoke with baked egg
165:-

Sallad med majskycklingbröst, bacon, avokado, krutonger och sardell- och parmesanmajonnäs
 Salad with chicken breast, bacon, avocado, crutons and mayonnaise with anchovies and parmesan
165:-

Ångad kolja med ägg, räkor, pepparrot och dill
Steamed haddock with egg, shrimps, horseradish and dill
185:-

Fläskterrine med rostad morot, picklad lök, cidervinägersenap och fläsksky
Terrine of pork with carrots, pickled onion and cider vinegar mustard and pork jus
185:-

Rabarberpaj med vaniljsås
Rhubarb pie with custard sauce
85:-


ULRIKSDALSBORDET MED DESSERTBUFFÈ

Lördagar 11:30-17:00
Söndagar 12:00-17:00

~

På Ulriksdals smörgåsbord erbjuds inledningsvis ett urval av rätter såsom
sill och strömming samt rökta fiskar, charkuterier, patéer samt sallader.
~
Vi dukar fram ett antal varma rätter, anpassade efter säsong och råvaror.
~
Ulriksdals smörgåsbord innefattar avslutningsvis en dessertbuffé;
ett flertal sötsaker, småkakor, bruléer, pajer och andra bakverk.
~
Smörgåsbordets upplägg är både generöst och fantastiskt gott,
perfekt för sällskapet som vill ha en lyxigare lunch eller en härlig söndagsmiddag.
På söndagar erbjuder vi smörgåsbordet hela dagen.

470:-

Vill du veta mer om Ulriksdalsbordet?


Dryckesmeny