Julbord på restaurang Emmer

På Ulriksdals Värdshus har man dukat upp och bjudit in till julbord varje år ända sedan värdshuset öppnade på 1800-talet. Vi på restaurang Emmer, som huserar på Ulriksdals Värdshus, planerar naturligtvis inte att bryta den traditionen. Så samla vänner, familj eller kollegor och njut av julens goda smaker tillsammans med oss.  

I år kan du äta julbord hos oss från den 24 november till den 25 december. Och du, vi vet att det kan kännas lite väl tidigt, men passa på att boka redan nu. Julbordet blir snabbt fullbokat. 

Boka bord

Kontakta oss

Skörden från vår egen odling på julbordet  

Alldeles utanför restaurangen och värdshuset ligger vår 1,5 hektar stora odling. Där växer allt ifrån gurka och zucchini till diverse sallad, örter och blommor.

Redan tidigt under hösten påbörjar vi förberedelserna inför juletiderna och tar tillvara på det bästa från skörden. Vi låter våra egna örter och vilda skott smaksätta allt från julsnapsen till korven som vi själva stoppar. Mycket kärlek får sillen – vi kryddar och lägger in vår egen sill och varje år överraskar vi med några oväntade smaker till den klassiska repertoaren.

Vi lägger även stor vikt vid att erbjuda gröna alternativ på vårt julbord eftersom odlingen är kärnan i hela vår verksamhet. För oss är det viktigt att maten vi serverar är producerad på ett schysst sätt. Och det blir väl inte bättre än så pass närodlat att du kan se grödorna från restaurangen? Läs mer om vår odling.

Klassiska smaker och nytänkande format  

Traditionsenligt följer vi de sju julserveringarna. Det bjuds på sill och strömming, flertalet varianter på kall och rökt fisk, smakrika grönsaksrätter och kallskuret. Därefter bjuds det såklart på småvarmt där det finns en mängd olika val. Och avslutningsvis dukas det upp ett trettiotal godsaker på dessertbordet, där hittar du både söta efterrätter och fina svenska ostar. Det är helt enkelt bara att välja och vraka bland det som du tycker ser allra godast ut.

Ett julbord vackert beläget i Ulriksdals Slottspark  

På denna natursköna plats, omgiven av skog och vatten, befinner ni er i en varm, hemtrevlig och historisk miljö med vackra Edsviken utanför fönstret. Finns det en bättre plats att avnjuta ett julbord på? Det har vi svårt att tro.

Julbord för stora sällskap  

Är ni ett sällskap större än 22 personer? Kul, för vi älskar stora sällskap. Hos oss finns flera privata rum och lokaler som rymmer upp till 70 personer. Vänligen skicka en bokningsförfrågan till julbord@restaurangemmer.se eller ring oss på 08-85 08 15.  

Boka julbord 

I år kan du äta julbord hos oss från den 24 november till den 25 december. Och du, även om det kanske känns lite väl tidigt, passa på att boka redan nu. Julbordet på restaurang Emmer blir snabbt fullbokat.

Priser för årets julbord hittar du här.

Boka bord

ULRIKSADAL_VINTER_0514_MEDIUM
Redigerad-03211

2
4

Hitta till oss

Hitta till oss

Kollektivtrafik

T-bana till Bergshamra + buss 503 eller pendeltåg till Ulriksdals Station + buss 503. Tidtabeller finns på sl.se

Parkering

Goda parkeringsmöjligheter finns.

Cykla hit

Ta cykeln från Norrtull, cykla via universitetet till Bergshamra och sen längs med Björnstigen till Ulriksdals Värdshus, tar mindre än 30 minuter. Visa cykelkarta

Båtbrygga

Ulriksdals Värdshus pontonbrygga i Edsviken ligger 300 m från värdshuset.

Kontakta oss

Telefon 08-85 08 15E-post info@ulriksdalsvardshus.se